Rövid bemutatkozás

Az 1951-ben alapított Krones AG világszerte jól ismert a folyamat-, töltés- és csomagolástechnológia területén. Elsősorban ital és folyékony élelmiszeripari termékeket előállító üzemek számára tervez, fejleszt és gyárt a komplett termelési értékláncot lefedő egyedi gépeket, gépsorokat sőt akár kulcsrakész üzemeket, mindezt teljes körű információ-technológiai és logisztikai megoldásokkal, valamint szervízszolgáltatással támogatva. A máig családi tulajdonú német vállalat folyamatos innováción alapuló működését jól mutatja, hogy ma már több mint 5900 szabadalommal rendelkezik, világszerte több mint 100 telephelyén összesen több mint 17 000 főt foglalkoztatva. Berendezéseik naponta palackok, dobozok és alakos tartályok millióit dolgozzák fel a világ 156 országában, elsősorban sörgyárakban, üdítőital-gyárakban, illetve a vegy-, gyógyszer- és kozmetikai iparban. A világon minden negyedik, Európában minden második palack Krones gép segítségével készül.

A Krones második európai pilléreként, egyben első Németországon kívüli európai egységeként szolgáló debreceni üzemében 2019-ben indult a termelés. A Déli Ipari Park első beruházásaként, mintegy 15 milliárd forint értékű zöldmezős projekt keretében felépült telephelyen a legújabb technológiával folyik az ital és folyékony élelmiszeripari termékeket palackozó rendszerek előállítása, elsősorban a vállalat európai partnerei számára.

A 40 000 négyzetméteres gyártócsarnok mellett egy mintegy 4000 négyzetméteres, négyszintes irodaépület is létesült, ahol a támogató és adminisztrációs területek mellett a mérnöki és minőségellenőrzési folyamatok kaptak helyet.

A Krones már a magyarországi gyárépítésről szóló döntés előtt is jelentős hazai beruházásokban vett részt, többek között a szentkirályi, sárbogárdi és a piliscsévi ásványvíz-palackozóba, valamint a Hell szikszói és a Borsodi bőcsi üzemébe is szállított gépsort.

Okok, amiért a díjra érdemes

4000 m2-nyi iroda

4000 m2 területű iroda tervezése nem könnyű feladat, de szerencsére a terek belső kialakításának kitalálásába a kezdetektől részt tudtunk venni, a fő cél a gyártósorok monotonitását megtörő, inspiráló munkakörnyezet kialakítása volt, ami illeszkedik a német cég arculatához és szellemiségéhez.

Játékosság és elegancia

Az irodai terület tervezésére két féle irányvonal került tervezésre. Az open space irodaterek és a közel 200 fő egyszerre történő étkeztetésére alkalmas kantin arculata játékos, a szigorú gyártósorok műszakias hangulatát puhító design kapott, a brand színek mellett meleg, vidám színekkel kiegészítve. Az irodaterekben nagy hangsúlyt kapott az élőnövény dekoráció jelenléte, hogy ezzel is kedvesebbé, és természetközelivé hozzuk a hatalmas, nyitott irodatereket.

Ezzel szemben a bejárati fogadótér nagyon elegáns, letisztult arculatot kapott, amely tükrözve a cég komoly múltját és nemzetköziségét.

https://azevirodaja.hu/nevezok/48500